Marjorie & Arnold Ziff Building for the University of Leeds   The Client brief was for a state of the art building to amalgamate a number of the student administration functions under one roof.   The main influences on the design have come from the site itself.  The dynamic form of the curved spine wall links the development to the existing Social Sciences building and follows the line of the service road which forms the southern boundary of the site.  The spine wall functions both as an architectural form, unifying the disparate functions of the brief which are organised horizontally, and as a physical means of achieving the servicing requirements of the complex brief.   

Marjorie & Arnold Ziff Building for the University of Leeds

The Client brief was for a state of the art building to amalgamate a number of the student administration functions under one roof. 

The main influences on the design have come from the site itself.  The dynamic form of the curved spine wall links the development to the existing Social Sciences building and follows the line of the service road which forms the southern boundary of the site.  The spine wall functions both as an architectural form, unifying the disparate functions of the brief which are organised horizontally, and as a physical means of achieving the servicing requirements of the complex brief.